Zlatna plaketa za doprinos i razvoj košarke u Srbiji

15 Feb, 2022

Obaveštavamo vas da je pored čuvene Nagrade za životno delo Slobodana Pive Ivkovića, najvišeg priznanja koje dodeljuje UKTS, Upravni odbor Udruženja košarkaških trenera Srbije doneo Odluku o uspostavljanju nove nagrade Zlatne plakete za doprinos i razvoj košarke u Srbiji.

Ova nagrada bi bila zaslužena satisfakcija za sve trenere koji su zaista dali doprinos razvoju košarke i čemu su, neretko, posvetili značajan deo svog života, otkrili mnoge talente i usmerili ih na put uspešnih karijera.
Takođe, to bi bila zaslužna nagrada za sve one trenere koji su, kao članovi našeg Udruženja, dali veliki doprinos svim akcijama UKTS.

Nagrada bi bila podstrek takvim trenerima, ali i dokaz u njihovim sredinama da je reč o kvalitetnim trenerima, koji su u samim temeljima naše košarke.

Kriterijumi za dobijanje Zlatne plakete za doprinos i razvoj košarke u Srbiji, su da je trener:

  • Član UKTS
  • Da se bavio trenerskim poslom minimum 20 godina (da je radio kao košarkaški trener bar 20 godina, kako u seniorskoj košarci, tako i u mlađim kategorijama)
  • Da ima osvojene trofeje – kako u seniorskoj košarci, tako i u mlađim kategorijama – u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji
  • Da radi ili da je radio sa igračima koji su postigli vrhunski nivo (igrači koji su igrali za A reprezentaciju)
  • Da je doprineo radu UKTSa (izdavaštvo, stručni radovi, predavači na seminarima,…)

Tela koja će predlagati potencijalne dobitnike Nagrade su:

  • Košarkaški savez Srbije (kao krovna košarkaška organizacija)
  • Udruženje košarkaških trenera (kao matična organizacija)
  • Regionalni košarkaški savezi
  • Košarkaški klubovi

Komisija koja donosi konačnu odluku o Nagradi je Upravni odbor UKTS.

Imenovanje kandidata će biti otvoreno do 1. aprila 2022. nakon čega će se Upravni odbor UKTS-a sastati i doneti odluku o dobitnicima Nagrade. Svečana dodela Zlatne plakete je planirana na ceremoniji otvaranja ovogodišnje Beogradske košarkaške klinike.

Nadamo se da ćemo na ovaj način doprineti većoj zastupljenosti i sistemu nagrađivanja trenera koji ostaju na teritoriji Republike Srbije i time doprinose razvoju košarke kod nas.




Podeli na društvenim mrezama:



Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar