Košarkaška klinika Dušan Ivković

25 Jun, 2022

Nakon nešto duže od dve godine, ponovo smo u prilici da se okupimo na BEOGRADSKOJ KOŠARKAŠKOJ KLINICI koja od ove godine – svog 21. izdanja- nosi naziv po našem velikom selektoru, treneru i ujedno osnivaču ovog seminara – Dušanu Dudi Ivkoviću.

Trenerska klinika će se održati 1. i 2. jula 2022. u Hali Sportova ,,Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

Kliniku će otvoriti naš Ministar Omladine i Sporta, g. Vanja Udovičić. Nakon otvaranja, biće svečana dodela Nagrade za životno delo, našim trofejnim trenerima Dušku Vujoševiću i Zoranu Kovačiću Čiviji.
Drugog dana semianra, planirana je dodela Zlatnih plaketa zaslužnim trenerima za doprinos i razvoj košarke u Srbiji. Ovo će inače biti i prva godina kako se Zlatna plaketa dodelju a pored te nagrade, trenerima-osvajačima domaćih takmičenja biće takodje uručena priznanja za postignute rezultate.

Ovogodišnji predavači su ništa manje nego višestruki osvajač Evrolige i ovogodišnji dvostruki osvajač Italijanskog Kupa i Lige – Etore Mesina, takodje aktuelni dvostruki osvajač u Nemačkoj (Kup i Liga Nemačke) – Izrael Gonsalez i Trener godine Evrokupa naš – Dušan Alimpijević.
Ovoj uspešnoj trojci će se priključiti NCAA šampion i trener sa najviše draftovanih igrača za NBA, legendarni trener Univerziteta Kentucky – Džon Kalipari.

  • Etore Mesina – Odbrana sa preuzimanjem i smanjivanjem (neutralizovanjem) mismatch situacija
    Filozofija i taktika napada sa small ball postom
  • Izrael Gonsalez – Slobodan napad na polovini terena
    Odbrana u tranziciji bez pravljenja faula
  • Dušan Alimpijević – Razvojni trening za različite tipove protivničke odbrane od Pick & Roll-a
  • Džon Kalipari – Dribble drive offense

Pored tradicionalnih predavanja, ove godine ćemo specijalno imati i izlaganja dve kompanije na temu savremenih alata koji se koriste za skauting. Na naše veliko zadovoljstvo uspeli smo da svim našim trenerima obezbedimo besplatno korišćenje programa XPS Network.

U sklopu Trenerskog paketa svi treneri-članovi UKTS će na poklon dobiti, pored programa za crtanje, i knjigu ,,KOŠARKAŠKA FILOZOFIJA DUŠANA IVKOVIĆA’, trenerski planer, novo 112. izdanje magazina TRENER kao i Adidas majicu.

Podsećamo da smo za više od 20 godina imali preko 25.000 trenera širom sveta koja su slušala predavanja skoro 100 najistaknutijih svetski poznatih trenera. Dajemo sve od sebe da na svakoj našoj klinici imamo po jednog od najistaknutijih evropskih trenera, jednog od najuticajnijih trenera SAD, a pošto je Srbija, zemlja košarke, domaćin ove klinike – svake godine imamo barem jednog domaćeg predavača. Pored toga, trudimo se da pokrijemo sve aspekte košarkaškog treninga – od tehničkih elemenata, preko taktičkih ideja do psihološke i fizičke pripreme igrača i ekipa, pa su predavanja o svim ovim temama prisutna na svakom izdanju ovog našeg najvećeg seminara.

Hvala vam na poverenju i vidimo se na Košarkaškoj klinici!




Podeli na društvenim mrezama:



Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar