Održan Edukativni program u Novom Sadu i Beogradu

27 Jan, 2023

Proteklog vikenda,  21. i 22. januara 2023,  u Novom Sadu i Beogradu, uspešno je održan seminar pod nazivom ,,Edukativni program za trenere mladjih kategorija uzrasta do 16 godina''. Time je polovina planiranog programa okončana a očekuju se još i predavanja u gradovima Niša i Kragujevca u narednom periodu.

Na zadovoljstvo svih prisutnih trenera, sportski psiholog, profesorka Marijana Mladenović i košarkaški trener, profesor Nenad Trunić, održali su svoja predavanja i detaljnije govorili o treneru najmladjih košarkaških selekcija. 

Image 1
Image 1

Posebno je stavljen akcenat na važnost uloge trenera prema mladim igračima i dečijem uzrastu. Kako je ovo delikatno razvojno doba i najpogodniji period za postavljanje košarkaških temelja, izuzetno je važno da trener pronađe adekvatan način da priđe svojim igračima i oformi dobru komunikaciju kako bi deci što bolje približio ovaj sport jer u suprotnom može doći i do odustajanja od treniranja i daljeg bavljenja ovim sportom dece koja istinski imaju potencijal.

Image 1

Mnogi saveti i tehnike su podeljeni tokom seminara, koji će poslužiti trenerima u njihovom daljem radu sa najmlađima.

Zahvaljujemo svim prisutnim trenerima koji cene važnost svog daljeg stručnog usavršavanja i posvećuju pažnju na edukativne događaje koje organizuje Udruženje trenera. Posebna zahvalnost onima koji se uvek odazovu i kada seminar nije obaveznog karaktera jer oni shvataju suštinu kontinuiranog rada u cilju napredovanja u svojoj struci.

Image 1

 

Image 1




Podeli na društvenim mrezama:



Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar