Nova knjiga Trenažno-psihološki principi razvoja mladih košarkaša

30 Apr, 2023

Knjiga koji je ispred vas, poštovani čitaoci, napisana je u nameri da se razjasne osnovni pojmovi i definišu zadaci u procesu planiranja, programiranja i realizacije treninga mlađih kategorija u košarci.

Image 1
Image 1

Knjiga „Trenažno-psihološki principi razvoja mladih košarkaša“ nastala je sa idejom da se trenerima uključenim u rad sa mladim košarkašima, uzrasta od mini-basketa do juniora, predstave osnovne napomene za učenje košarkaških veština, metodološki aspekti treninga mlađih kategorija, bazični pojmovi u periodizaciji sportskog treninga, uz praktični prikaz organizacije, distribucije opterećenja i izbora vežbi, kao segmenta realizacije trenažnih aktivnosti.

Ideja je bila da se svakom od vas prikaže metodski put u sintetizovanju teorije i prakse u košarci. Autori su, na bazi lične analize, velikog broja razgovora s kolegama profesorima, trenerima, ekspertima iz medicine i teorije sportskog treninga, kao i slušajući šaputanja svojih studenata i igrača sa kojima su radili, došli do koncepta pisanja ovog materijala. Osnovna ideja vodilja autora i Udruženja košarkaških trenera Srbije za pisanje i objavljivanje ove knjige bila je pokušaj da se planiranju, programiranju i realizaciji procesa obuke i usavršavanja osnovnih košarkaških tehničko-taktičkih veština da naučno-stručni pristup.

Kolevka stvaranja uspešnih košarkaša u seniorskom rangu takmičenja je rad s mlađim kategorijama.

 




Podeli na društvenim mrezama:



Kada ce knjiga “ trenazno psiholoski principi razvoja mladih kosarkasa knjiga cena” biti u prodaji?

(Stribor, 16 May 2023)

Postovanje,
kojim putem bih mogao da kupim knjigu.
Unapred hvala na odgovoru.

(Aleksandar Manic, 17 May 2023)

Postovani,
kako se moze kupiti knjiga, Trenazno psiholoski principi razvoja mladih kosarkasa?

Srdacan pozdrav,
Sandra

(Sandra, 11 Aug 2023)

Na koji način mogu da kupim knjigu?

(Filip Langovic, 17 Oct 2023)

Dodajte komentar