BEOGRADSKA TRENERSKA KLINIKA “BCB 2018”

BEOGRADSKA TRENERSKA KLINIKA “BCB 2018”


Jedan od najboljih trenerskih seminara u Evropi i ove godine će biti održan u Beogradu i to 30.juna i 01.jula 2018.godine u Hali Sportova “Ranko Žeravica”  na Novom Beogradu (Pariske komune 20, Novi Beograd, http://www.halasportova.rs/kontakt) u organizacii Udruženja košarkaških trenera Srbije. Ni ovoga puta sjajni predavači neće izostati – ugostićemo eminentnog američkog, evropskog i domaćeg trenera.


Poštovane kolege

UKTS nastavlja sa edukativnim programom za svoje clanove i uspeli smo da obezbedimo predavanja eminentnih trenera, osvajaca velikih takmicenja, koji ce nam svojim iskustvom predstaviti nacin njihovog rada i njihove ideje vezane za vodenje treninga, pristup treningu kao i organizaciji tima na najvišem nivou.

Nakon uspešne organizacije „Trenerskih dana Borivoje Cenic“ u 2018. godini, ocekuje nas i tradicionalna, sedamnaesta po redu, Beogradska Trenerska Klinika (BCB 2018). Klinika ce se po prvi put održati u hali „Ranko Žeravica“ od 30.6.2018. do 01.07.2018. godine.

PEDRO MARTINEZTrener ekipe Baskonije, prošlogodišnji osvajac titule prvaka Španije sa ekipom Valensije. U sezoni 2016/17 proglašen je za najboljeg trenera u Evrokupu. Tokom prvog angažmana u ekipi Baskonije u sezoni 2005/2006 osvojio je Španski Superkup. Sa Huventudom je kao jedan od najmladih seniorskih trenera, na pocetku karijere osvojio FIBA Korac Kup u sezoni 1990/91. U karijeri je još vodio ekipe Manrese, Salamanke, Granade, Menorke, Ourensea, Tenerifa, Gran Kanarije, Estudijantesa, Ðirone i Sevilje.


ALEKSANDAR DŽIKIĆTrener sa bogatim iskustvom rada u svim uzrasnim kategorijama. Kao pomocni trener radio je u Partizanu, NBA ekipi Minnesota Timberwolves a bio je i ucesnik letnjih kampova tima San Antonio Spurs. Samostalno je u svojoj karijeri vodio Beovuk, Krku, Olimpiju, Lietuvos Rytas, Partizan i Buducnost - sa kojom je osvojio Kup Crne Gore, kao i ABA Ligu. Uz ovogodišnje trofeje, osvajac je i „FIBA Eurochallenge“-a kao i cetiri titule prvaka Slovenije, tri Kupa i Superkupa Slovenije. Predvodio je i U20 reprezentaciju Srbije. Bio je dugogodišnji saradnik UKTS i ima veliki doprinos u organizaciji predavanja i klinika i saradnji sa urednicima casopisa „Trener“


KYLE KELLER


Trener Keler je dugo važio za jednog od vodećih asistenata mnogih NCAA timova (Lousiana Tech, UTEP, Oklahoma State, Kansas, Texas A&M), a od pre dve godine samostalno vodi Stephen F. Austin, sa kojim osvaja Southland Conference ove sezone. Trener Keler će održati dva predavanja i podeliti višegodišnje iskustvo rada sa nekim od najuspešnijih koledž timova i trenera (Bil Self, Bili Kenedi, Edi Saton).


DARKO RAJAKOVIĆListu predavača na BCB 2018 (30.jun-1.jul) završavamo sa najavom trenera Darka Rajakovića, pomoćnim trenerom Oklahoma State Thunder (NBA). Prvi trener van Severne Amerike koji je vodio jedan NBA razvojni tim (Tulsa 66ers), ali je takođe imao priliku da samostalno vodi tim OKC u letnjoj ligi NBA. Od 2014 postaje asistent u stručnom štabu Skota Bruksa i nešto kasnije Bilija Donovana. Trener Rajaković nam donosi šestogodišnje iskustvo rada na svim nivoima NBA lige. Dok je vodio tim u D-League, bio je direktno zaslužan za razvijanje i promociju igrača, a za dve godine je 11 igrača koje je trenirao uspelo da potpiše profesionalne ugovore. Pre NBA lige, vodio je mlađe kategorije Borca iz Čačka i Crvene Zvezde, a takođe sa velikim uspehom vodio i Espacio Torrelodones u španskih nižim ligama.Podsećamo da je prisustvo “Beogradskoj trenerskoj klinici 2018” obavezno za sve Trenere.

31.05.2018.

Strahinja Vasiljević

Generalni sekretar UKTS

Beograd