IN MEORIAM - PREMINUO BOŠKO ĐOKIĆ

IN MEORIAM

PREMINUO BOŠKO ĐOKIĆ

(1953-2019)

U ranim prepodnevnim časovima 26. januara, košarkaškim svetom je, kao grom iz vedra neba pristigla vest: Iznenada, preminuo je košarkaški trener Boško Đokić. Vestu u koju niko ko je poznavao našeg Boleta, gotovo nije ni mogao ni želeo da poveruje.

Đokić je rođen 26. oktobra 1953. godine u Beogradu. Kao igrač bio je član kadetske i juniorske reprezentacije SFRJ. Uspešnu trenersku karijeru započeo je 1977. godine u KK Donji grad iz Zemuna.

Boško Đokić je radio, pisao i živeo kođarku. S toga je njegov odlazak, verujmo na neko bolje mesto, pored porodice, nenadoknadiv gubitak za Udruženje košarkaških trenera Srbije.

Njegovo mesto u našem udruženju prosto ostaje upražnjeno.

Dokazani košarkaški trener bio je izuzetno privržen kožarci i svom udruženju, Nikada nije odbio poziv za učešćem na seminarima, na kojima je svoje bogato znanje i iskustvo nesebično prenosio na ostale kolege. Retko je naći iskusnog trenera, sa poznavanjem košarkaške igre i visokog opšteg obrazovanja (Završio Fakultet Političkih nauka – novinarstvo), koji želeo da svoje znanje, baz zadrške, podeli sa kolegama. Ako je, a jeste, osnovni zadatak našeg udruženja – stručno usavršavanje trenera, onda je Boško Đokić tu bio neorikosnoven. Posvećen košarce svoj ogroman doprinos davao je i kao kolumnista magazina Trener. Njegovi tekstovi, najčešće su bili početak čitanja svakog broj. Poslednji tekst objavio je u Treneru br. 101, koji je izašao samo dva dana pre njegovog odlaska na večni počinak.

Upravo za tu sveukupnu i svestranu aktivnost, mesec dana pred smrt, primio je, među izabranima, a povodom stotog broja Trenera Plaketu, kojom ga je Udruženje nagradilo. Za višedecenijski doprinos u radu i brojnim aktivnostima našeg udruženja, pripala mu je, zasluženo, čast da otvori BCB-2018.

Koliko nas je zadužio i koliko će nam nedostajati, tek ćemo otkrivati.

U svakom slučaju za sve što je učinio za naše udruženje i srpsku košarku, zaslužio je veliko hvala i naš nezaborav. Hvala kolega, saradniče. hvala majstore!