Željko Obradović na Košarkaškoj klinici u Beogradu

23 May, 2023

Tokom 22 godine postojanja, Beogradska košarkaška klinika, koja sada nosi ime po legandarnom Dušanu Ivkoviću, zaslužila je epitet najeminentnijeg trenerskog seminara na svetu. Ako je suditi po predavačima koji su do sada potvrdili svoje učešće, ovogodišnja Klinika bi po kvalitetu mogla da nadmaši sve prethodne.

Posle selektora Francuske Vensana Kolea i šefa stručnog štaba reprezentacije Nemačke Gordona Herberta, osvajači medalja sa minulog Evrobasketa, predavanja na Beogradskoj košarkaškoj klinici koja je na programu 24. i 25. juna održaće i trener NBA ligaša Detroit Pistonsa Dvejn Kejsi kao i najtrofejniji evropski trener, strateg Partizana Željko Obradović.

"Možemo da se pohvalimo činjenicom da će Klinika i ove godine okupiti vrhunske stručnjake", kaže Strahinja Vasiljević generalni sekretar Udruženja košarkakških trenera Srbije koje je organizator ovog seminara.

Kejsi je 2018. godine proglašen za najboljeg trenera NBA lige. Kao prvi trener radio je još u Toronto Reptorsima i Minesoti Timbervulvsima, a kao pomoćnik bio je angažovan u Sijetl Supersoniksima i Dalas Mavareiksima sa kojima je 2011. godine osvojio šampionski prsten.

„Veliko nam je zadovoljstvo što će posle 12 godina među predavačima ponovo biti i Željko Obradović. Biće to njegovo treće učešće na Beogradskoj košarkaškoj klinici“, rekao je Vasiljević i potom dodao:

"Ono što je posebno zanimljivo da lista predavača ovim nije zaključena. Očekujemo i nadamo se da ćemo u Beogradu ugostiti još jedno izuzetno zvučno trenersko ime, ali o tom potom. Imamo veliku obavezu da nastavimo da razvijamo ovaj trenerski seminar čiji je idejni tvorac bio Dušan Ivković, a sve sa ciljem daljeg unapređenja trenerskog esnafa u Srbiji kao jednog od temelja budućih uspeha naše košarke“, zaključio je Vasiljević.
Podeli na društvenim mrezama:Hello,
I am interested in attending your basketball clinic and I have a few questions. What is the daily schedule, presenters and hours? Are there any hotel accomodations close by the arena? How do I complete the registration? Thank you

A

(Alex Barkouras, 30 May 2023)

Dodajte komentar