Uspešno održana još jedna Klinika

26 Jun, 2023

22. Košarkaška klinika u nizu je uspešno završena proteklog vikenda. VELIKO hvala svim učesnicima, predavačima, demonstratorima, partnerima, volonterima, staff-u i našim članovima!

 

Više od 1300 trenera prisustvovalo je dvodnevnim predavanjima na trenerskoj klinici Dušan Ivković koja je 24. i 25. juna održana u hali Aleksandar Nikolić u Beogradu. Predavači su bili najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, selektori Francuske Vensan Kole i Nemačke Gordon Herbert, Dvejn Kejsi iz NBA lige. 

Dva dana nakon što je sa Partizanom osvojio ABA ligu, Željko Obradović je održao predavanje na temu Postavka igre za šutera. Preostala trojica trenera su predavali i u subotu i u nedelju. 

Vensan Kole, koji je od Francuske napravio jednu od najboljih košarkaških reprezentacija, izabrao je French defensive organisation i Short roll play and continuity reading defense za teme koje je obradio pred publikom u Srbiji. 

Napadački koncepti i visoki igrači bili su u centru pažnje selektora Nemačke Gordona Herberta (Offensive concepts – teaching offensive concepts before putting in plays i Big man 5/4 player development). 

Najbolji trener u NBA ligi 2018. godine Dvejn Kejsi je govorio o napadačkoj filozofiji u današnjoj NBA ligi i pik n rol odbrani u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. 

Udruženje košarkaških trenera Srbije dodelilo je nagrade za životno delo, kao Zlatne plakete za doprinos i razvoj košarke u Srbiji, to je nagrada koja je ustanovljena prošle godine. 

Nagrade za životno delo Slobodan Piva Ivković dobili su selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije Marina Maljković i legenda naše košarke Aleksandar Đorđević. Dobitnici Zlatne plakete za doprinos i razvoj košarke u Srbiji su Aca Petrović (posthumno), Mile Protić, Dušan Nakić, Slobodan Koprivica, Zoran Tir, Igor Kovačević, Vladimir Koprivica, Marijan Novović, Marin Sedlaček i Milivoje Karalejić. 

O značaju predavanja na trenerskoj klinici Dušan Ivković najbolje govori broj poznatih i uglednih trenera koji su prisustvovali predavanjima oba dana – Duško Vujošević, Dejan Radonjić, Vlada Jovanović, Luka Pavićević, Velimir Gašić, Aleksandar Trifunović, Dušan Alimpijević, Zvezdan Mitrović, Vladimir Jovanović, Branko Jorović, Marko Simonović… 

Vidimo se i sledeće godine!

 

SLIKE http://www.ukts.rs/klinike/klinika-bcb-galerija/

 
Podeli na društvenim mrezama:Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar