Stiv Kliford predavač na Beogradskoj Košarkaškoj klinici

02 May, 2024

Kompletirana je lista svih predavača za predstojeću 23. Beogradsku košarkašku kliniku – Dušan Ivković, koja će se 29. i 30. juna održati u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Jedan od najeminentnijih trenerskih seminara u svetu ponovo će opravdati očekivanja i visoke standarde, jer će još jednom okupiti vrhunske stručnjake sa svih svetskih meridijana, a i ove godine predavanje će održati i trener iz NBA lige:

“Sa velikim zadovoljstvom mogu da potvrdim da će trener Šarlot Hornetsa Stiv Kliford biti jedan od predavača. On je prihvatio naš poziv, tako da ćemo i ove godine imati impozantnu listu gostiju, u skladu sa autoritetom i ugledom koji je u košarkaškom svetu imao Dušan Ivković, čije ime i nosi ovaj trenerski seminar”, rekao je Strahinja Vasiljević, generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije, koje je organizator “Klinike”.

Steve Clifford at Beogradska kosarkaska klinika

Kliford je od 2001. godine radio kao pomoćni trener u NBA ligi u ekipama Njujork Niksa, Hjuston Rokitsa, Orlando Medžika i Los Anđeles Lejkersa. Od 2013. do 2018. bio je prvi trener Šarlota, da bi potom tri godine vodio Orlando, a onda se 2021. godine ponovo vratio na funkciju šefa stručnog štaba Šarlota, gde od ove sezone sarađuje i sa srpskim internacionalcima - Vasilijem Micićem i Aleksejem Pokuševskim.

Tradicija gostovanja vrhunskih američkih trenera na Beogradskoj košarkaškoj klinici datira od njenog premijernog izdanja 2001. godine kada su predavači bili Greg Popović, Don Nelson i Leri Braun. Posle njih u ulozi predavača na “Klinici” našli su se: Del Heris, Roj Vilijams, Rik Madžerus, Majk D`Antoni, Džon Kalipari, Toni Benet, Sten Van Gandi, Dven Kejsi...

Osim Stiva Kliforda, među predavačima na Beogradskoj košarkaškoj klinici – Dušan Ivković će biti trener aktuelnog prvaka evrope, Reala iz Madrida, Ćus Mateo. Zatim, Tuomas Isalo prošlogodišnji pobednik FIBA Lige šampiona sa Bonom i ovogodišnji osvajač Evrokupa sa Parizom, kao i Petar Božić, koji je sa ekipom London Lajonsa u Evrokupu pravio senzacionalne rezultate, stigavši do polufinala.

“Očekujemo preko 1.200 trenera iz zemlje i inostranstva koji će pohađati ovaj seminar. Ponosni smo što ćemo ugostiti tako velika trenerska imena i što ćemo pre svega našim trenerima obezbediti priliku za vrhunsku edukaciju i dalje stručno usavršavanje, što je ujedno i primarna misija našeg trenerskog udruženja”, zaključio je Vasiljević.
Podeli na društvenim mrezama:Nema komentara. Budi prvi...

Dodajte komentar